Gelnagels zijn kunstnagels, deze kunnen geplaatst worden op je eigen nagel (indien lang genoeg) of je eigen nagel kan verlengd worden d.m.v. tips. Er wordt een primer aangebracht die je kan vergelijken met een transparante nagellak maar dikker qua textuur, deze moet vervolgens uitharden onder de UV-lamp. Daarna wordt de gel aangebracht en als laatste een topcoat ook vergelijkbaar met de primer maar nog dikker qua textuur deze zorgt er voor dat de nagels nadien mooi glanzen en beschermt ze bovendien tegen de invloed van bv zonnebank, roken,… waarvan de nagels anders zouden verkleuren.

-Verzorgd voorkomen
-Versteviging van de natuurlijke nagel/zwakke nagels
-Langdurig mooie nagels
-Voor speciale gelegenheden

Dit hangt af van persoon tot persoon. Gelnagels kan je tussen de 2 en 4 weken houden. Mensen waarvan de nagels niet snel groeien kunnen ze 4 weken houden, als je nagels hebt die snel groeien zal dat tussen de 2 en 3 weken zijn.

Dit is geen enkel probleem, is zelfs een goede oplossing voor nagelbijters! Wel raad ik aan om ze niet te lang te doen omdat je dan meer kans maakt als je ergens blijft haperen dat je er 1 kwijt bent aangezien de eigen nagel vrij kort is. Maar indien je qua lengte niet overdrijft is dit zeker geen probleem!

Er wordt aangeraden om de eerste 24u nadat de nagels geplaatst zijn water te vermijden. Handen wassen is geen probleem uiteraard maar bv geen lang bad gaan nemen. Dit omdat de nagels in die 24 uur eigenlijk nog verder uitharden, te veel water zou er voor kunnen zorgen dat deze los komen. Vanaf 24u is dit geen enkel probleem meer. Bij het afwassen (vooral bij gebruik van Dreft) is het aanbevolen om handschoenen te dragen.

Nail art is heel uiteenlopend, dit gaat van het aanbrengen van strass steentjes, stickertjes, watertattoos, glitters,… tot het maken van eigen ontwerpen bv met behulp van stripers waarmee je heel creatief kunt zijn (bv de luipaardprintvlekjes op foto in portfolio).

Je kan kiezen voor een volledig nieuwe set maar ik raad aan om deze bij te werken. Dit is namelijk gezonder voor je eigen nagel, hoe meer je aan de nagel moet vijlen hoe dunner en brozer hij wordt. Bij het bijwerken wordt de volledig bovenste laag er afgehaald tot er nog een dun laagjes overblijft op de nagel waardoor deze dus niet telkens geraakt wordt. Daar wordt dan de nieuwe gel op aangebracht, het resultaat is gelijk aan het resultaat van een nieuwe set maar dus beter voor je nagel!

Dit varieert tussen 1 en 2 uur. Op de eigen nagel zal dit 1 uur in beslag nemen (misschien iets meer indien speciale nail art gewenst). Gelnagels verlengd met tips nemen 1,5u tot 2u in beslag (al naar gelang de nail art die er bij komt kijken).

Het afhalen van de nagels gebeurt door middel van een elektrische vijl. Zelfde principe als bij een gewone vijl maar het gaat veel sneller.

U dient zelf niets te voorzien, ik breng alles mee. Het enige dat ik nodig heb is voldoende verlichting en tafel.